NATIONAL DESIGN CENTRE  |  Singapore, 2011

The proposal for the National Design Centre is a showcase of innovation and encouragement in the possibilities of design. It forms a unique contribution to the urban fabric in the conservation district of Bras Basah, regenerating an existing structure to form a diverse flexible space for interaction and learning.

The design inserts a composition of four translucent platonic boxes, cantilevering and overlapping to form an interconnected series of volumes for both public and private uses. The composition occupies a strategic location within the existing building envelope facing Victoria Street and opens internally to a central atrium, drawing public inward to activate the central courtyard.

Asia Pacific Property Awards 2015 for Mixed-use Architecture, For Singapore, National Design Centre
Winner for WAN Adaptive Reuse Award 2014, National Design Centre, Singapore
14th SIA Architectural Design Awards 2014 for National Design Centre, Singapore
Finalist for INSIDE Festival 2014, Singapore for Civic, Culture and Transport, National Design Centre, Singapore
Finalist for the World Architecture Festival 2014, Singapore for Completed Buildings New And Old, National Design Centre, Singapore