MINT MUSEUM OF TOYS  |  Singapore, 2002

Located in Seah Street, Singapore’s toy museum faces the side entrance to historic Raffles Hotel. The site, a former shophouse, is just 5.5 metres wide and 27.5 metres in length. The height of the new building was constrained to five storeys by planning regulations.

Flanked by two shophouses, the front and the rear elevations of the new infill building are designed to allow maximum ventilation and light penetration in the internal spaces. The façade is an arrangement of overlapping glass panels set on horizontal steel channels. Behind this glass façade is a second skin – a composition of both solids and voids. Between the two layers, at the pedestrian level, is a covered glass walkway, which traverses the void above a sunken courtyard. The entrance lobby doubles as an exhibition space, and overlooks the café below.

Cityscape Architectural Awards 2008, MINT, Toy Museum, Singapore
The Chicago Athenaeum 2007 International Architecture Awards for MINT Toy Museum, Singapore